Casal a Horsavinyà

 

  Casal d’Estiu a Hortsavinyà,

  Parc del Montnegre i el Corredor

  del 3 al 28 de juliol de 2017

                                     Farem de pastors/es         Ens posarem a la pell d’historiadors/es            

                                                                     Crearem animacions Stop Motion

            Ens refrescarem al safareig de Can Claric       Jugarem         Caminarem         Compartirem

                   Somiarem…             Crearem i …      SOBRETOT, SOBRETOT, ENS DIVERTIREM!!!

Horari: de 09:00 a 13:30

Edats: de 4 a 12

Lloc: Centre d’Informació d’Hortsavinyà, Parc del Montnegre i el Corredor.

 

Pastoreig, històries i animació Stop Motion al Montnegre Aquest estiu vine a despertar la teva creativitat a través de la tradició i la natura del Montnegre. Acompanyats d’un petit grup de cabres, descobrirem racons i raconets que ens amaguen històries i llegendes que recrearem amb animació Stop Motion.

Un espai de diversió i aprenentatge on compartirem vivències i experiències!

 

INSCRIPCIONS:

Del 19 al 23de juny.

Per més informació:

casalhortsavinya@gmail.com

Quin Som?

 

Eva Arbat i Daniella Querol

 

 

———————————————————————————————————————————————————

Memòria Casal d’Estiu Horsavinyà 2016 

 

 

Tal i com es va presentar en el seu moment, del 4 al 29 de juliol de 2016, es va dur a terme un casal d’estiu al Centre d’Informació d’Hortsavinyà comptant amb la participació de 12 nens i nenes, amb edats compreses entre 3 i 9 anys i alumnes de l’escola d’Hortsavinyà, i un equip de 3 monitores (Gemma Gual, Daniella Querol i Eva Arbat). Durant una setmana, de manera excepcional també va participar, un noi de 14 anys.

El principal objectiu d’aquest petit projecte d’educació ambiental era descobrir qui viu i conviu en el Parc del Montnegre i el Corredor a través de la construcció d’un projecte audiovisual , que ha culminat amb la creació:

  1. 1)  d’una exposició fotogràfica, que s’exposarà al Centre d’Informació a partir del mes d’Octubre, en la que els més menuts/des del casal ens mostren “Alguns dels animalons amb els que ens hem creuat…”; “Textures, formes i colors d’aquest territori” i “Racons i paisatges del Montnegre”.
  2. 2)  d’un petit documental a través del qual es comparteixen les descobertes realitzades durant les activitats del casal d’estiu: animals i plantes que viuen en el Parc, així com, alguns dels veïns, i altres actors del territori, que viuen i/o treballen en aquest territori.

Tot aquest material s’ha construït sobre la base dels coneixements dels participants, i creant espais de recerca i descoberta per entendre millor el lloc on viuen, i qui hi viu. Ha esta interessat descobrir com el procés de construcció del documental, s’ha convertit en una eina de coneixença i d’intercanvi entre veïns, i en un petit espai de participació que permet apropar opinions i crear xarxa en el propi territori, entre aquells/es que hi viuen i hi treballen.

El temps de treball ha estat relativament curt, i per tant han quedat molts veïns i agents del territori per conèixer, quedant oberta la possibilitat de continuar aquest treball, involucrant infants i adults en la descoberta del territori i els diferents interessos que hi conviuen.

Aquest projecte ha estat realitzat gràcies a la col·laboració de diferents persones i institucions:

Veïns i famílies d’Hortsavinyà que de manera desinteressada han confiat en el projecte i han inscrit als seus fills/es; han cedit càmeres de fotos i de vídeo; han participat en les entrevistes; ens han acollit a casa seva i ens han deixat gaudir de les seves instal·lacions (Can Claric, Can Pica i Can Benet Vives).

Associació Etnobotànica i Rusticana que ens ha ofert el sopluig legal dels participants i monitores;

Origo Natura sedint l’espai del Centre d’Informació per a organitzar les activitats;

Ajuntament de Tordera pel suport econòmic en la inscripció de 3 dels infants participants; suport en el transport per a excursió al Corredor; i, impressió de les fotografies per a muntatge d’exposició fotogràfica al Centre d’Informació.

Oficina del Parc del Montnegre i el Corredor- Diputació de Barcelona, pel finançament d’un guia per a la visita al Corredor, i la participació dels guardes en les entrevistes.

RESULTATS AUDIOVISUALS:

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A LES ESCALES DEL CENTRE D’INFORMACIÓ. Muntatge provisional l’últim dia de casal, per a la presentació als pares i mares.

BREU RESUM, EN IMATGES, DE LES ACTIVITATS ORGANITZADES DURANT EL CASAL D’ESTIU 2016.

Descoberta del territori.

 
 
 
 
 

Entrevistes

 
 
 

Fotografies i vídeos

 
 
 
 
 

Jocs i piscina

 
 
 

RESULTATS AUDIOVISUALS:

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A LES ESCALES DEL CENTRE D’INFORMACIÓ. Muntatge provisional l’últim dia de casal, per a la presentació als pares i mares.

 
 

 

 
 
 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!