Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 09/07/2017
11:00 am - 7:00 pm

Location
Can Comú new

Categories No Categories


Cultiva la microalga més famosa i més nutritiva del món a casa teva. En aquest taller es degustaran i s’explicaran les propietats de l’espirulina i com cultivar-la a casa. L’espirulina és coneguda com una micro alga verd-i-blava. Encara que en realitat és un cianobacteri i per les seves propietats nutricionals va ser l’ONU la que l’any 1996 la va batejar com “un dels millors aliments per al futur de la Humanitat”. De les seves propietats nutricionals en destaquen l’alt percentatge de proteïna biodisponible, l’alt contingut en ferro, beta-carotens, vitamins del grup B i l’alt contingut en ficocianina i clorofil·la. A causa de les seves propietats extraordinàries l’espirulina sol anar acompanyada d’una moda en l’alimentació i un elevat preu, però des de la Xarxa Espirulina es rebutgen els “productes miracle”; ja que aquests no existeixen. Com va dir fa molt temps Hipòcrates “que la teva alimentació diària sigui la teva medicina”.

Conrear la teva pròpia espirulina és la forma més econòmica i sostenible de consumir-la. Ho pot fer qualsevol persona amb un mínim de dedicació i espai. Amb un metre quadrat es pot arribar a la quantitat de proteïna diària que necessita una persona adulta.

 

Programació

– Propietats nutricionals de l’espirulina.

– Degustació i com esbrinar la qualitat de l’espirulina comercial.

– Principis bàsics de cultiu de la microalga espirulina.

– El dia a dia del cultiu.

– Spiru-show: teatre participatiu per aprendre a cultivar la microalga.

Per a les persones que vulguin començar a conrear hi haurà la possibilitat d’adquirir un kit de cultiu. El cost d’un kit complet és de 75€. + Info sobre el kit 

Imparteix

Joan Solé, enginyer industrial especialitzat en el cultiu de l’espirulina des de 2009. Xarxa Espirulina

Horari

Inici taller 11:00h

Dinar de traje 14:00h

Continuació taller: 16:00h -19:00h

Col·laboració amb el taller: 25€

A més del programa didàctic el preu del taller inclou tast de diferents espirulines, 25 g de espirulina seca per emportar, i material didàctic sobre com conrear. Recordar que aquest és un preu indicatiu, les persones poden decidir altres quantitats a formes d’aportar. (En el cas de trocs acordar-ho amb els talleristes).

Lloc

Can Comú, Parc Natural del Montnegre i el Corredor (Maresme)

Per inscriure’s

Respondre al correu xarxaespirulina@moviments.net, a través del web http://www.xarxaespirulina.cat